כאלו שזיפים מדהימים כבר מזמן לא ראיתי. עוד שניה והקיץ נגמר ואיתו השזיפים שהולכים לשנת החורף שלהם.
התקופה הזו מעוררת געגועים לברנדי שזיפים שסבתא שלי היתה מכינה אבל גם לעוגת קיץ ריחנית מתוקה וחמוצה כאחד. אהרוני פרסם מתכון לעוגה שהפכה לקאלט משפחתי מדי קיץ. הכי טעימה כשיוצאת מהתנור ויום אחרי. ולא יכולה להחזיק מעמד שלא בקירור. קבלו את המתכון בהתאמה קלה…
עוגת שזיפים מופלאה וטעימה
כאלו שזיפים מדהימים כבר מזמן לא ראיתי. עוד שניה והקיץ נגמר ואיתו השזיפים שהולכים לשנת החורף שלהם.
התקופה הזו מעוררת געגועים לברנדי שזיפים שסבתא שלי היתה מכינה אבל גם לעוגת קיץ ריחנית מתוקה וחמוצה כאחד. אהרוני פרסם מתכון לעוגת שזיפים שהפכה לקאלט משפחתי מדי קיץ. הכי טעימה כשיוצאת מהתנור ויום אחרי. ולא יכולה להחזיק מעמד שלא בקירור. קבלו את המתכון בהתאמה קלה…
מצרכים דרושים:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה
מיץ וקליפה מגורדת מלימון
350 גרם קמח תופח
לשזיפים:
12 שזיפים אדומים, גדולים חצויים ומגולענים
3 כפות סוכר
4 כפות ברנדי
אופן הכנה:
- מגלענים את השזיפים, מפזרים סוכר וברנדי ומשהים לחצי שעה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את החמאה, השמנת והלימון ומערבלים עוד דקה.
- מוסיפים את הקמח לערבול קצר מאוד.
- משמנים תבנית עגולה בחמאה ומפזרים מעט סוכר.
- שופכים את התערובת לתבנית ומסדרים את השזיפים. הם ישקעו וזה בסדר.
- אופים בחום של 180 מעלות כשעה עד שקיסם יוצא יבש.