שתיית יין מזמן הפכה לחלק מהארוחה, לא רק באירועים ובמסיבות אלא כחלק בלתי נפרד מהאוכל. השאלה היא מה שותים עם מה? יין לבן הולך עם בשר? יין אדום אפשר לשתות קר? וכמה כוסות יש בבקבוק? הגיע הזמן שתדעו להתאים את סוג היין לסוג האוכל- ועוד כמה דברים חשובים.
התאמת סוג היין לסוג האוכל
ארוחה בה לא שותים יין – היא ארוחת בוקר
התאמת סוג היין לסוג האוכל – קודם כל תתחילו בזה שתדאגו תמיד לשני סוגי יין – יין אדום ויין לבן. הסיבה לכך היא פשוטה- חלק אוהבים לשתות יין לבן וחלק אוהבים לשתות יין אדום. אם אתם מארחים ולא יודעים מה כולם אוהבים- תדאגו לשני הסוגים.
הדבר השני החשוב שתדעו הוא שהיין שאתם צריכים לבחור הוא היין שטעים לכם. פשוט וקל. אם הוא לא טעים לכם זה ממש לא משנה כמה זמן הוא יושן בחביות עץ בדרום צרפת ומאיזה יקב הוא הגיע ובאיזו שנה יוצר. לכן תדאגו שיהיה יין טעים שיהיה לכם כיף ונעים לשתות. ובכל זאת, צריך להתאים את סוג היין לסוג האוכל וזאת על מנת להגביר ולהעצים את חווית הטעם של היין ושל האוכל.
יין לבן יבש מתאים לעוף והודו, פסטות וגבינות לבנות ורכות. יין לבן חצי יבש לעומתו מתאים לעוף, מנות בשר קר, פשטידות, ירקות ומאפי גבינה. יין לבן חשוב להגיש קר על מנת להדגיש את הטעם ולכן שמרו אותו במקרר לפני ההגשה.
יין אדום מתאים למנות של בקר,עוף גבינות קשות ופסטות. רבים נוטים לחשוב שעם בשר עדיף לשתות בירה קרה ולא יין אך תופתעו לגלות שאם בברביקיו הבא תשתו יין אדום שקיררתם מראש (אכן כן, גם יין אדום ניתן לקרר) תהנו לא פחות- אולי אפילו יותר.
יין רוזה ויין סומק מתאימים למאכלי דגים, מאכלי פסטות וכבדים למיניהם.
יין מבעבע ניתן לשתות עם כל סוגי האוכל ולכל המנות אך כדאי שתדעו שאם אתם מתכננים ארוחה חריפה או מתובלת במיוחד רצוי לוותר על היין. הסיבה לכך היא פשוטה- חריף זה לא טעם אלא הרגשה, וכאשר חריף בפה הפה עסוק בלנטרל את אותה חריפות ולא ניתן ליהנות כמו שצריך מהטעם של היין. סיבה נוספת היא שכאשר אוכלים חריף נפגע חוש הריח שמוריד ביכולת לטעום את הטעם האמיתי של היין וליהנות ממנו.
דברים חשובים בנושא יין שכדאי שתדעו:
- בבקבוק אחד יש שש כוסות יין. האדם הממוצע שותה בארוחה אחת בין כוס לשתי כוסות. לכן כדאי לחשב את מספר הבקבוקים בארוחה לפי מספר האנשים בה ששותים יין. יש לקחת בחשבון שבארוחות חגיגיות אנשים נוטים לשתות יותר ולהיערך ביותר
- כדאי לטעום יין לפני שקונים אותו מה שמתאפשר בחנויות יין ומשקאות חריפים- כך תוכלו לדעת אילו יינות אתם אוהבים ולרכוש בהתאם. מומלץ גם להתייעץ עם מומחה יין מקצועי או נציג בחנות לפני קניית הבקבוק לפי התפריט המתוכנן
- יין לא נועד רק לשתייה. אפשר ורצוי להשתמש בו לבישול. ניתן לשלב אותו במרקים, במאכלי בשר ואפילו ברטבים.
- אם יין מעניין אתכם ואתם רוצים לדעת קצת יותר- תפרגנו לעצמכם בקורס או בסדנא על מנת ללמוד קצת על ההיסטוריה של היין ולהבין קצת יותר על סוגים וזנים של ענבים ויינות
נכתב על ידי יניב רוזנר 'מהמרתף של רוזנר' מומחה יין בינלאומי ומעביר קורסים בתחום www.facebook.com/roznerwine