זכאות לקצבה
אנשים רבים כיום מוצאים את עצמם חווים מוגבלויות קשות, בין אם הן פיזיות או נפשיות. חייהם לא קלים כלל, לכן כדי להקל עליהם כמה שניתן – הם מקבלים קצבת נכות, על מנת שיוכלו לקבל טיפולים דרושים ולחיות בכבוד כמו כל אחד אחר. קיימות קצבאות נכות שונות, כמובן כל אחד והזכאות שמתאימה לו בהתאם למגבלותיו. הזכאות ניתנת לאוכלוסיות כמו בעלי מחלה ממארת, הצריכים טיפול במחלה. לבעלי ליקוי נפשי העולה על 50%, הלוקים בפיגור שכלי העולה על 40% ומוכר על ידי משרד הרווחה, ואנשים אשר זקוקים השתלות כמו כליה, לב, ריאות וכדומה. שלא נדע.
תהליך לקבלת הזכאות
אם הנכם מרגישים כי אתם זקוקים לסיוע של קצבת הנכות, תחילה תצטרכו לעבור ועדה רפואית. רופאים המתמחים בתחום ידאגו להתאים לכם זכויות מתאימות בהתאם לממצאי הבדיקות שתעברו. לאחר מכן תעברו מספר מבחנים לפי תקנות הביטוח הלאומי. במסגרת הבדיקות, הרופא המוסמך יעבור על התיק הרפואי שלכם עם כל הבדיקות הרלוונטיות שכבר עשיתם בעבר. חשוב להצטייד גם בתעודת זהות כמובן או תעודה אחרת עם תמונה. אחרת לא יוכלו להמשיך לטפל בבקשתכם. לבסוף, המסמכים שהגשתם יגיעו להמשך טיפולה של וועדה שתקבע את אחוזי הנכות המגיעים לכם, אם קיימים כאלו, והאם הנכות הרפואית שתיקבע תהיה לתקופה קבועה או זמנית.
קצבת נכות – סוגי קצבאות
כל התהליך אינו פשוט אך גם לא הכי מסובך. בכל שלב דואגים לעזור ולעדכן אתכם בפרטים הרלוונטיים, בליווי צמוד ומקצועי של רופאים בעלי ניסיון רב בתחומם. לא תרגישו לבד ולו לרגע אחד בזמן התהליך. לאחר קבלת התשובה לזכאות, אם לא תהיו שבעי רצון – תוכלו להגיש ערעור לגבי ההחלטה שנעשתה, בו זמנית אף ניתן להגיש תביעה חוזרת. לכל אזרח באוכלוסייה מגיע לבדוק ולהיבדק לזכאות. בין אם מדובר בצעירים או דווקא באוכלוסיות ותיקות יותר, שלהם מגוון חוקי סיעוד ייחודיים משלהם, בנוסף לקצבות נכות. מי שכבר מקבל קצבת נכות, והחל לעבוד – יוכל לקבל גם קצבה וגם שכר מהעבודה, מבלי שייפגע מהשכר. קיימות סוגי קצבאות רבות. למשל, קצבת נכות כללית, המיועדת למי שכושרו צומצם ב- 50% ומעלה. קיימת גם קצבה חודשית שניתנת בנוסף לקצבת נכות הכללית. היא מיועדת למי שכושרו צומצם ל75% , נכות רפואית בשיעור של 40% ומעלה. ואותו זכאי אינו שוהה בשום מוסד. אין ספק כי אפשר ללכת לאיבוד בין כל הוועדות הרפואיות, החוקים והזכאויות השונות. אך אם מקבלים הכוונה מקצועית, והכנה נכונה לקראת הבדיקות לזכאות – יוכל לעבור זאת בשלום.
נכתב בשיתוף אילונה בריטבין