גריל גז: מדריך רכישה
רוצים להעביר לרמה חדשה את אפשרויות הצלייה שלכם לארוחות בגינה? גריל גז הוא הפתרון עבורכם שיאפשר לכם להכין ארוחות מדהימות במגוון אפשרויות. היתרון הגדול ביותר הוא המחירים המשתלמים של מגוון המכשירים.
היתרונות העיקריים של גריל גז הוא שאין צורך לטפל בפחם מלכלך, ואין צורך לנקות אפר. המכשירים השונים יכולים לפעול על מקסימום חום במהירות גבוהה יותר מכפי שניתן להשיג מפחם, ויש להם בקרת טמפרטורה עליה אתם יכולים לשלוט באמצעות הפעלת כפתור בלבד.
חלק מהמכשירים מגיעים אפילו עם כיור מטבח מחובר. המותגים הנפוצים השונים של גריל גז מציעים אפשרויות מעניינות ביותר, ומאמר זה סוקר את הדגמים השונים.
אתם זקוקים למבערים מרובים
גריל גז טוב חייב להכיל לפחות שני מבערים. זוהי חובה לבישול בחוץ, והטכניקה החשובה ביותר אותה יש ללמוד על בישול חיצוני מוצלח.
ככל שיש לגריל יותר מבערים, כך טוב יותר. מספר מבערים הניצבים בשורה מצד לצד, ואחרים הניצבים בשורה מלפנים לאחור, מאפשרים לכם להפעיל בכל פעם מבער אחר ולעבור מצלייה מסיבית לצלייה איטית, ולאחר מכן להעביר את המזון לבישול על אזור ישיר.
ניתן אף להציב בשר באזור עקיף לחימום. ככל שהמשטח של גריל גז גדול יותר, כך תוכלו להשיג גמישות רבה יותר. השיטה הטובה ביותר מתאפשרת עם מבערים בשורה בצד המספקים את רב הבישול. מלפנים לאחור היא שיטה שטובה יותר לצלייה.
גריל גז שפועל על אינפרא אדום – כל מילה מיותרת
גריל גז שפועל על אינפרא אדום מתאים לליגה של הגדולים ועשוי להכיל מבערים מרובים המספקים חום ברמה גבוהה. לכן חשוב להבין ולדעת כיצד להשתמש בהם.
מבערים המיוצרים מנירוסטה, אלומיניום יצוק או פליז יכולים להחזיק מעמד למשך שנים. מבערים המיוצרים מאלומיניום דק זקוקים להחלפה אחת לשלוש עד חמש שנים.
אל תשכחו את המכסה
גריל גז שאין לו מכסה מגביל באופן משמעותי את סגנון הבישול אותו ניתן להשיג. עם מכסה ניתן להגדיר שני אזורי בישול, ובלעדיו לא ניתן ליצור ארוחות מהחלומות. ללא מכסה, תיאלצו לבשל עם חום ישיר מצד אחד בלבד.
סגנון בישול זה מתאים למטבח הישראלי שמכינים המבורגרים ונקניקיות ומספר פיסות דקות של בשרים, אך לא תוכלו לצלות כראוי סטייקים עבים, צלעות, או אפילו עופות. לחלק מהמכשירים יש מכסה שכבתי כפול המסייע עם החזקת חום.
אתם זקוקים לצורב
לא חשוב איזה גריל גז תבחרו, רוב המכשירים אינם מסוגלים לצרוב כראוי סטייק או המבורגר. השיטה הנכונה היא לצרוב את הקצוות, ללא סימני גריל או צריבה המופיעים על כל הבשר. על מנת להשיג סטייק צרוב כראוי, קיים צורך במבער מיוחד שמחדיר אנרגיה גבוהה ביותר.
ניתן להשיג גריל גז המכיל מבער אחד שעושה את העבודה, או אזור למשימת צריבה. מבערים שונים מאפשרים אף יצירת רטבים המתבשלים על חום נמוך.
אם הגריל שלכם אינו מצויד במבער, הבשר לא יגיע לטמפרטורת הבישול הנכונה, ותזדקקו לבישול על מחבת חמה או שתצטרכו לחמם אותו על הגריל. חום מתכת משדר הרבה יותר חום מאשר אוויר חם. אפשרות נוספת היא לחזור לשיטה הישנה אך המייגעת של צליית בשר מעל גחלים חמות.