המערכת הזוגית שלכם ותהליך ההריון והלידה
אחד השינויים החדים ביותר בחייהם של זוגות הוא הגעתו של ילד או ילדה לעולם. מהרגע שהיצור הקטן וחסר הישע הזה נכנס לחיים הזוגיים, המערכת הזוגית לעולם לא שבה להיות כפי שהייתה וזה לא מתחיל רק לאחר מספר שבועות מן הלידה, אלא עוד הרבה קודם, כבר בתהליך ההריון. אז מה חשוב לדעת בהקשר הזה? למה כדאי לשים לב? הנה כמה עצות שלא יפתרו את כל הבעיות אבל לפחות יעניקו לכם כמה כיווני מחשבה מעניינים…
ההריון הגיע למערכת הזוגית שלכם- התכוננו לרכבת הרים רגשית
הידיעה על ההריון לרוב נכנסת למערכת הזוגית כרוח סערה. אם מדובר במשהו מתוכנן, הרי שהבשורה הראשונית מביאה איתה לא מעט שמחה וציפיה. אם מדובר בהפתעה לעיתים זה ידרוש מחשבה מעמיקה האם רוצים להמשיך בו ובכל מקרה, הבשורה תצריך את שני בני הזוג בהתכוננות מנטאלית לתהליך שעתיד לבוא. מה בתפריט? רכבת הרים רגשית בחסות ההרומונים הגועשים, העדפות קולינריות לא ברורות לצד בחילות וצרבות של בת הזוג, וכמובן.. בדיקות, בדיקות ועוד קצת בדיקות.
לכו לבדיקות יחד
אחת מהדרכים הטובות ביותר להתקרב ולחוות יחד את תהליך ההריון וכמובן להתכונן גם ללידה, היא לעשות את כל התהליך או לפחות מרביתו ביחד. הצטרפות של בן או בת הזוג לבדיקות ולשיקופים, גם יורידו את סף הדאגה והמתח וגם יתנו תחושה של שותפות גורל לתהליך. היות ובכל זאת תקופת ההריון והלידה מלאות בלא מעט העדרויות, קורסי הכנה ללידה, שיקופים ובדיקות, מן הסתם ברור שכבני הזוג המלווים לא תוכלו להגיע לכל בדיקה ולכל חיסון, אך ככל שתראו השתדלות והתעניינות ומאמץ לקחת בהם חלק, כך האשה ההרה שלצידכם תעריך זאת יותר וטיב היחסים שלכם ישתפר.
רגע אחרי הלידה
מן הסתם לא צריך להזכיר כמה התמיכה בזמן תהליך הלידה היא חשובה ומהותית להתקדמותה ולרוגע של היולדת. אך גם הרגע שאחרי…חשוב לא פחות. יתכן שלאמא הטריה יהיו כאבים, אולי יהיו לה פחדים או מחשבות שהיא תרצה לחלוק ואולי היא סתם מאוד תדאג לצאצא/ית הנולדים ולוודא שהכל בסדר איתם. כאן תפקיד בן או בת הזוג התומכים חשובים לא פחות כדי להראות לה שהיא אינה לבד במערכה, כדי לתת את התחושה שהכל תחת שליטה (יולדות רבות מרגישות בימים הראשונים שלאחר הלידה כאילו האדמה נשמטה תחת רגליהן), וכמובן לפנק ולהראות דאגה כנה גם לה אם הטריה וגם לצאצא שזה עתה נולד.
התחלקו בנטל הטיפול
חלוקה בנטל עוזרת לשמור על חיי הנישואין והיא עצה טובה גם לזוגות ללא הילדים ובטח ובטח לאלו שהרגע הגיעו הביתה עם הצאצא החדש. האם הטריה סביר להניח מעתה ועד תקופה מאוד ארוכה לאחר מכן, תסבול מחוסר רציני בשעות שינה, מאכילה שאינה מסודרת ולעיתים מתחושת מחנק הנובעת מכך שהיא נמצאת מרבית שעות היום עם התינוק/ת . לכן, עם ההגעה הביתה מהעבודה, חשוב לגלות אמפטיה כלפיה, להשתתף במשימות המקלחת והאכלות ולקום כשניתן גם בלילה. ומעבר לכך, לתת מקום וכתף לקשיים, ולקיטורים שעוד בטח עתידיים להגיע…