איך להכין שוקולד ביתי מאבקת קקאו
אם גם אתם מרגישים שאתם לא יכולים לחיות בלי שוקולד בבית אתם ממש לא היחידים. יש רבים וטובים, מלכים, נסיכות פילגשות, לוחמים ועוד שהתאהבו בשוקולד לאורך כל ההיסטוריה. השוקולד שהתגלה בדרום אמריקה על ידי האצטקים שנהגו לשתות אותו בשילוב עם צ'ילי חריף הפך במהרה לאחד המצרכים המבוקשים והפופולאריים ביותר בעולם. השוקולד הוכתר כמזון האלים, ניתן לנערות לפני הקרבתן על מנת שדמם יהיה מתוק יותר, ניתן ללוחמים כמשקה על מנת שיהיו אמיצים ולוחמים טובים יותר. שימש כמשקה לבני אצולה ומלכים במשתאות ואפילו יוצרו כלים מיוחדים (ספלים שעוצבו על ידי פילגשו של לואי ה 15 מאדאם דה פומפדור) שהיווי חלק בלתי נפרד מסט האירוח בבתי האצולה של צרפת. אז אם בא לכם לדעת איך אתם יכולים לייצר שוקולד טעים ובריא בבית ולחיות כמו בני אצולה ממש הנה מתכון שישדרג לכם את הקפה.
שוקולד ביתי- מצרכים בסיסיים
כיום ניתן להכין שוקולד בריא וטעים גם בבית. ניתן לשלוט ברמת המתיקות על ידי כמות החומרים הממתיקים שתוסיפו. מה שבטוח כדאי להתחיל באבקת קקאו. אבקת קקאו איכותית ניתן להשיג בחנויות טבע שונות או באינטרנט. ישנן גם אבקות מיוחדות המיועדות להכנת שוקולד ביתי. מלבד אבקת הקקאו רצוי שיהיה לכם גם דבש, סטיביה או סירופ מייפל שכולם ממתיקים טבעיים ובריאים יותר מסוכר רגיל. לשם הוספת ארומה וטעם ניתן להוסיף מעט שמן שקדים. שמן שקדים הוא שמן נהדר לעיסויים ולטיפול בבעיות עור שונות אך הוא גם מגיע בגרסת שמן שקדים מתוק שניתן לאכול אותו ולהוסיף אותו לסלט או לשוקולד הביתי שאתם מכינים. שמן שקדים מחירו לא יקר והוא נע בין 45 ל 65 שקלים ל100 מל.
שלבי ההכנה
ממיסים את אבקת הקקאו עם החמאה או שמן הקוקוס. מוסיפים מעט שמן שקדים, מייפל סירופ או כל ממתיק אחר שתבחרו. יוצקים את הנוזל לתבנית סיליקון. מלמעלה ניתן לפזר שבבי תפוז או צימוקים או כול דבר שאתם אוהבים עם השוקולד שלכם. מעבירים להקפאה למשך כ 20 דק. לאחר מכן מחלצים את הפרלינים שנוצרו מתבנית הסיליקון ומפשירים מעט לפני ההגשה. מקווים שתיהנו מהשוקולד ותזכרו תמיד שכל יום שמתחיל או מסתיים בשוקולד הוא יום טוב.
נכתב ע"י page-me מדיה ופרסום