זה כבר מזמן לא סוד שהמטבח הישראלי נחשב לאחד הטובים בעולם. אם בעבר היינו מתגאים בפלאפל כמאכל הלאומי שלנו, או שהיינו מתרגשים לראות שמגישים במסעדה קטנה ועלומה באירופה או בארצות הברית חומוס, הרי שהיום כבר מדובר באופנה של ממש, ואי אפשר לעצור את השטף החדש של האוכל הישראלי בחו"ל.

מטבח ישראלי יוצא מגבולות המדינה
זה כבר מזמן לא סוד שהמטבח הישראלי נחשב לאחד הטובים בעולם.
אם בעבר היינו מתגאים בפלאפל כמאכל הלאומי שלנו, או שהיינו מתרגשים לראות שמגישים במסעדה קטנה ועלומה באירופה או בארצות הברית חומוס, הרי שהיום כבר מדובר באופנה של ממש.
אי אפשר לעצור את השטף החדש של האוכל הישראלי בחו"ל.
מדי יום מצטרפות לתפריט המסעדות בחו"ל מנות ישראליות אהובות, ובחלק מהמקרים מי שעושים זאת הם אפילו שפים ישראלים בכבודם ובעצמם. כן, עד כדי כך אנחנו מוערכים בעולם – ככה זה כשמתאספים מכל קצוות תבל לארץ אחת קטנה, ומביאים אליה את הטוב שהתבשל בכל אחד מהמקומות.
אז איפה זה קורה?
הטרנד העולמי הזה לא פוסח כמעט על שום מקום. ניתן למצוא אוכל ישראלי בווריאציה זו או אחרת בהרבה מאד מדינות. עם זאת, יש כמה מקומות בולטים שבהם המגמה הזו היא ממש אותנטית, ולא בגלל הביטוי השחוק אלא בגלל שכאמור שפים ישראלים מומחים הם אלה שפותחים את המסעדות הללו.
כך למשל, מסעדת "מזנון" היוקרתית של אייל שני בפריז, "ברברי" של אסף גרניט בלונדון ומפעלו של מושיק רוט בהולנד – הם רק דוגמאות על קצה המזלג למקומות פופולריים ואהובים במיוחד בחו"ל, הן על ישראלים והן על תושבים מקומיים ותיירים כאחד.
מלבד אלה, ניתן למצוא עוד שלל מסעדות בערים שונות ברחבי העולם שידועות בחיבתן למטבח הישראלי – ובראשן לונדון וניו יורק. אז בין אם מדובר במסעדה ישראלית של ממש, ובין אם נוספות עוד ועוד מנות בניחוח ישראלי המשולבות בתפריט היומיומי, אל תתפלאו אם תראו את השם שלנו מתנוסס במקומות שונים בעולם הקולינריה הבינלאומי, כי בהחלט יש לנו במה להתגאות.
למה זה קורה עכשיו?
סגנון הבישול הישראלי, כמו עוד סגנונות אחרים מהעולם, נחשב ל"העשרה" מיוחדת של התפריט השגרתי.
כל זה בזכות שני מאפיינים מרכזיים:
- הסיבה הראשונה והטכנית יותר, היא שיש יותר היצע והעברה זמינה ונוחה של מאכלים מיוחדים המיובאים מחו"ל. ולמעשה גם אנו כאן יכולים להרגיש את התופעה הזו, אפשרת לראות שהיום יש הרבה אולמות אירועים חדשים לדוגמה כמו בעפולה נבנה אולם במיוחד לאירועי בוטיק בעפולה וזאת רק דוגמה אחת של סטנדרט החדש שכובש את ישראל . זוכרים שעד לפני כמה שנים כמעט ולא היה מבחר של גבינות בסופר, או של רטבים מיוחדים?. ממש כך נפתחים במדינות שונות יותר ויותר למאכלים ולסגנונות חדשים – וזה כמובן עוד מבלי להזכיר את החשיפה האדירה לאינטרנט ולמתכונים המגוונים והמיוחדים שהוא מביא איתו מכל מדינה ומדינה.
- הסיבה השניה נעוצה בשינויים תרבותיים שיש בעולם, וגם כאן אצלנו ניתן להרגיש אותם: שילוב של טעמים, ריחות ומנהגים מתרבויות שונות – באופן שלא מבקש לאחד את כולם לאותו הדבר, אלא להיפך, דוקא מבקש לחגוג את השונה ולהבליט את מה שמיוחד בין כל תרבות לתרבות ובין כל אדם לאדם.
כך, כל שנשאר לנו הוא ליהנות מהעושר הזה, ולחפש את המאכלים שנותנים לנו תחושה של "בית" גם כשאנחנו נמצאים במרחק עשרות אלפי קילומטרים מישראל.